.

Norveç 100 BİN TÜRK İŞCİ ALACAK

Norveç iş gücünde yaşadığı sıkıntıyı Türkiye ile çözmeyi planlıyor100 bin kişilik iş gücü ihtiyacı olan Norveç, Türkiye’den nitelikli iş gücü ithal edecek.

Norveç Çalışma ve Sosyal Kapsama Bakanı Bjarne Hakon Hanssen, bunun için öncelikle göç yasasındaki zorlukları kaldıracaklarını söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Norveç Bakanı Hanssen’e 6 ay içinde 100 bin nitelikli iş gücü hazırlayabileceklerini kaydetti. Norveç’in Ankara kadar nüfusu olduğuna, kişi başı gelirin 50 bin dolar olduğuna dikkat çeken Çelik, “Norveç’te işsizlik sorunu yok. Demografik açısından da nüfusu yaşlanan ve iş gücü piyasalarına ihtiyacı olan bir ülke” dedi.

Norveçli Bakan Hanssen, ülkelerinde iş gücü açısında sıkıntılar olduğuna işaret ederek, işletmelerin kendisine ’Ben ne yapacağım, iş gücünü nerden bulacağım’ diye sorduğunu kaydetti. Türkiye’de ise nitelikli iş gücü sayısının oldukça yüksek olduğunu belirten Hanssen, bu kişilerin Norveç piyasasına katkıda bulunabileceğini ifade etti. Sosyal güvenlik anlaşmasını devam ettirme kararı aldıklarını dile getiren Hanssen, “Bu bağlamda Norveç’teki firmalarımıza Türkiye ile ilgili olarak bilgilendireceğiz.

Türkiye’de nitelikli, vasıflı birçok işsiz insan olduğunu, Norveçli işletmeler için Türkiye’de bu anlamda fırsatlar olduğunu anlatacağız” diye konuştu. Hanssen, Norveç’teki göç yasalarının katı olduğunu, bunu kaldıracaklarını da sözlerine ekledi.
Norveç 100 BİN TÜRK İŞCİ ALACAK Norveç 100 BİN TÜRK İŞCİ ALACAK Reviewed by techno on Nisan 01, 2008 Rating: 5

Hiç yorum yok

See Norway live.See our webcams.BUTTON..!