.

NORVEÇTE ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ(UNIVERSITY EDUCATION IN NORWAY)

Dünyanın kuzey köşesinde bulunan Norveç hem geniş eğitim imkanlarıyla hemde boş zaman aktiviteleri açısından zengin bir ülke. Eğitimde ideal yer olarak gösterilen Norveç geniş ve kaliteli kurs programları ve büyük esneklik gösteren programlara sahip.

Sanat alanlarından, doktora öğrenciliğine ve doktora seviyesine kadar öğrencilerin tatminini sağlayacak birçok olanaklara sahip.Norveç Üniversite ve Özel Okulları da sıcak bir ortam ve öğretmenlere kolay ulaşılabilir bir atmosfere vardır.Bilgisayar kullanın olanakları üniversitelerde ücretsizdir. 

YURT: Genelde Erasmus öğrencileri için kalacak yerler garantidir.Yüksek kalitede ,öğrencilerin yiyecek ihtiyaçlarını kendi karşıladıkları ,2-3 kişilik dairelerde kalmaktadırlar. 

GEÇİM: Bir öğrencinin yıl içinde geçimini sağlamak için ne kadar harcama yapması gerektığını tespit etmek zordur, ancak öğrenciler harcamalarında kısıtlamalara giderek ödemelerini düşürebilirler. 

SÖMESTİR:Birçok Norveç Üniversitesinde 2 dönem sömestri vardır. 1.sömestr – Ağustos ortası ile Kasım sonu 2.Sömestr – Ocak ortası ile Mayıs sonu Birçok üniversitenin ayrıca yaz okulları da mevcuttur. 

DİL: Dil konusu endişe edilecek bir konu değildır.Büyük coğunlukta herkes İngilizce konuşmakta ve birçok üniversite İngilizce eğitim vermektedir.Birçok alanda en çokda zorunlu olan edebiyat, İngilizce olarak eğitim verilmektedir. 

 ENSTTÜTÜLERİN LİSTESİ: Erasmus Programına giren Enstitülerin Listesi: Listeli olan Üniversitelerin web.sayfalarından bilgi almak mümkün.Bircoğunun İngilizce acıklamaları var, ancak bulamadığınız okulların adres ve internet sayfaları için Norveç’in web sitesinden ulaşabilirsiniz..(www.sıu.no) 

ÜNİVERSİTELER  
Agricultural University of Norway Norwegian School of Economics and Business Administration Norwegian University of Science and Technology (NTNU) 
The Norwegian University of Sport and Physical Education University of Bergen 
University of Oslo 
University of Tromsø 
The Norwegian School of Veterinary Science 

***YÖK İLE DENKLİĞİNİN OLUP OLMADIĞINI ÖĞRENMENİZDE FAYDA VAR***

NE OKUYABİLİRİM: Büyük esneklik ve yüksek kalite sebebi ile Norveç Üniversiteleri okumak için ideal yerdir. Öğrencilerin arzularını tatmin etmek için meslek alanlarından, doktora öğrenciliğine ve doktora eğitimine kadar birçok alanda seçenek mevcuttur. 

Ayrıca günlük yaşam içersinde de Norveç Üniversitesi ve Kolejlerinde öğretmenlere kolay ulaşılır ve küçük gruplar altında görüşmeler yapılabilir. Üniversitelerin birçoğunda bilgisayar, Internet kullanımı mevcut ve ücretsizdir. 

NORVEÇ ÜNİVERSİTELERİNE KABUL EDİLMEK: Norveçte yüksek eğitime devam etmek için minumum düzeyde şartlar gerekiyor.Liseyi başarı ile bittirmiş olmak kabul için yeterlidir.

Norveç’te Yüksek eğitime kabul olmak için lise eğitimi haricinde lise mezunu öğrencisi standartlarında olan genel olgunluk sınavını geçmiş olmak yeterlidir.Bazı bölümlerin harici şartları vardır. Lise mezuniyet dıploması 12 yıllık eğitim sonrası alınmaktadır, 

bu 1997 yılında 13 yıla çıkartılmıştır. Birçok Üniversite öğrencisinin halk enstitülerine ve yüksek okullara başvurusu Merkezi Başvuru Santrali olan University and Colleges Admission Service (Samordra opptak in Norwegie (UCAS) ) ine yapılmaktadır.Bu merkeze başvuru şartı Norveç’te sürekli veya uzatılabilir oturum izni olanadır.

En son başvuru tarihi 1 Marttır. Birçok üniversitenin ve kolejin sürekli oturum izni olmayan yabancı öğrenciler için özel programlar vardır.Bu programaların eğitimi ingilizce olup okula kabul aşamaları bu programdan sorumlu olan eğitim enstitüleri tarafından takip edilmektedir.Okullara son basvuru tarihi yoktur. 

Eğer Norveç Üniversiteleri ve Kolejlerinde okumak istiyorsanız gerekli şartları taşıyıp taşımadığınızı öğrenmek için Samordna opptak’a veya kabul olmak istediğiniz üniversiteye doğrudan başvurarak öğrenebilirsiniz.(denizaslim)
NORVEÇTE ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ(UNIVERSITY EDUCATION IN NORWAY) NORVEÇTE ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ(UNIVERSITY EDUCATION IN NORWAY) Reviewed by techno on Ağustos 13, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok

See Norway live.See our webcams.BUTTON..!