.

NORVEÇ KÜLTÜRÜ(NORWAY CULTURE)

Norveç ülkesinin Kültürü 
Norveç'in gelenek ve görenekleri Norveç halkının yaşam standartları bir çok ülkeye göre üst düzeydedir.Dört buçuk milyon nüfuslu Norveç'te yaşam standartlarının iyi olmasının başlıca sebebi, giderek büyüyen petrol zenginliği. Norveç petrol geliriyle dünyanın en cömert refah devletlerinden birini finanse ediyor. 

Petrol gelirinden gelecek kuşaklara pay ayıran bir fon ise 190 milyar dolara ulaşmış durumda. 

Norveç Bayramları 
Norveç'in 17 Mayıs 1814 yılında anayasasına kavuşmasının anısına kutlanır. Milli günde güzel giysiler giyilir. Birçok kişi "bunad" veya diğer ulusal kostümler giyer. Sabahleyin çocuk geçit törenleri düzenlenir. 

Okul çocukları geçit halinde yürürken, ellerinde Norveç bayrakları taşır ve şarkılar söyler. Birçok yerde geçit sırasında bandolar çalar. Günün ilerleyen zamanlarında okul, park ve kasaba ya da şehir merkezlerinde konuşma ve etkinlikler düzenlenir. 17 Mayıs aynı zamanda çocuk bayramı olarak da bilinir. 

Norveç Yemekleri 
mutfak kültürü norveç mutfağı genel olarak balıklı yemeklerden oluşur. balığı balla yemek gibi bizim pek alışık olmadığımız bir yemek kültürü gelişmiştir. 

ülkenin kuzeyinde aylarca gece ve aylarca gündüz yaşanır. gece yarısı güneşi altında çeşitli etkinlikler falan yaparlar. ülkecoğrafyasının büyük bölümü ormandır geri kalan bölgeler ise, ya tarım, ya da yerleşme alanıdır.o derece yeşil bir ülkedir norveç. petrol üretiminde dünyanın başı çeken ülkelerinden birisi olması nedeniyle refah düzeyi çok yüksektir.
NORVEÇ KÜLTÜRÜ(NORWAY CULTURE) NORVEÇ KÜLTÜRÜ(NORWAY CULTURE) Reviewed by techno on Temmuz 23, 2012 Rating: 5

See Norway live.See our webcams.BUTTON..!