.

NORVEÇ’TE BENZİNLİ ARAÇ YASAĞI GELİYOR

Norveç, dünyanın en ekolojik ülkesi olma yolunda oldukça önemli bir kararı hayata geçirmeye hazırlanıyor. 

Ülkede 2025'te fosil yatıkla çalışan tüm otomobillerin yasaklanması planlanıyor. Siyasi partilerin, 2025’ten itibaren benzinle çalışan otomobillerin yasaklanması yönündeki kanun tasarısı konusunda büyük oranda uzlaştıkları belirtildi. 

Buna göre 2025'te Norveç'teki tüm araçlar yeşil enerjiyle çalışacak. Benzin ve dizelle çalışan otomobillerin yollara çıkmasına izin verilmeyecek. Dünyanın en büyük petrol ihracatçılarından biri olan Norveç'un bu kararı alması dikkat çekiyor. 

Ülkede halen otomobillerin yüzde 24'ü elektrikle çalışıyor. Norveç ayrıca, yenilebilir enerjiyi en fazla kullanan ülkeler arasında. Elektrik üretiminin yüzde 99'u hidroelektrik santrallerinden karşılanıyor. 

Rüzgar enerjisi kapasitesinin de 2020'de üç katına çıkarılması hedefleniyor. Ayırca, 2019'da da tüm özel araçların başkent Oslo'ya girişinin engellenmesi gündemde. Böylece kentin havasının daha temiz tutulması planlanıyor.
NORVEÇ’TE BENZİNLİ ARAÇ YASAĞI GELİYOR NORVEÇ’TE BENZİNLİ ARAÇ YASAĞI GELİYOR Reviewed by techno on Haziran 06, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok

See Norway live.See our webcams.BUTTON..!